måndag 4 februari 2013

Hanna Udds förhör fick Thomas Bodström att begå mord på fler än 40 svenska medborgare





"Stulna vapen provsköts aldrig"

Dalakoppling. Polisen utredde spår i vapenhärvan som ledde till Borlänge. Någon klarhet i detta fick man dock aldrig. LÖGN! SE FÖRHÖR MED HANNA UDD!

VÄXJÖ/BORLÄNGE
I september förra året avslöjades en stor vapengömma på en gård i Småland. I måndags inleddes rättegången mot fem män vid Växjö tingsrätt. Enligt polisen hade vapenhärvan troligen förgreningar till Borlänge, men man lyckades aldrig bevisa något. LÖGN!

- Vi hade klara indikationer på det, säger kriminalinspektör Leif Nykvist.

Tre män, däribland en 40-årig hemvärnsman, greps för drygt ett år sedan när de var i full färd med att lasta 250 hand-eldvapen på en gård utanför Växjö. Militära automatvapen och 30 kilo sprängämnen fanns bland de beslagtagna vapnen. Bland de män som åtalats för grovt vapenbrott finns en man som arbetat med att förstöra vapen åt Rikspolisstyrelsen. Han ska dock ha sålt dem vidare i stället. Det har varit en omfattande vapenhärva med förgreningar på flera håll i landet. Polisen i Dalarna arbetade med att utreda kopplingar till Borlänge, som man trodde fanns. KORREKT!

- Vi anträffade vid den tiden oerhört mycket vapen här uppe. Vi spårade dem neråt det hållet, men vi kom inte längre då, säger Leif Nykvist.

Tidningen Smålandsposten skriver att de beslagtagna vapnen aldrig provsköts. Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, menade att man inte hade resurser att göra detta, trots att polisen begärde att inledningsvis 50 vapen skulle provskjutas. Åklagare Christer Johansson är kritisk till beslutet.

- Det är anmärkningsvärt, säger han till Smålandsposten.

En provskjutning skulle ha möjliggjort jämförelser med patroner och hylsor från andra brottsfall. Resultatet skulle ha kunnat ha visat kopplingar till Borlänge, om sådana fanns. Leif Nykvist kände inte till att vapnen aldrig provskjutits.

- Det förvånar mig alldeles oerhört. Det trodde jag att man gjorde med alla vapen som kom till SKL.

En av anledningarna att misstänka att vapen sålts till Borlänge var att en av de inblandade tidigare haft kontakter med folk från Borlänge. Det framkom i samband med att han 1997 dömdes för vapenbrott.

ANDERS GUSTAFSSON


Datum: 20021204
Tidning: DT
Sida: 04
Ämne: VÄXJÖ/BORLÄNGE, Ämne: Borlänge, Ämne: LOK
Författare: Anders Gustafsson



"Dalakoppling i vapenhärva"

VÄXJÖ/BORLÄNGE.
En av de personer som häktats som misstänkt för inblandning i vapenbeslaget polisen gjorde i Småland förra helgen, har kopplingar till Borlänge. TV4:s nyheter rapporterade i helgen att en del av de vapen som tagits i beslag var ämnade åt kriminella personer i Borlänge. Det är inget polisen i Växjö vill bekräfta. PGA ATT THOMAS BODSTRÖM GETT ORDER OM ATT POLISENS CIVILA INFILTRATÖRER INTE FÅR BLANDAS IN I UTREDNINGEN!

- Då har de bättre källor än vi. För närvarande jobbar vi inte med det, säger Stefan Thörn vid Växjöpolisen. POLIS STEFAN THÖRN LJUGER!

Däremot finns det kopplingar längre tillbaka i tiden. En av de män som nu sitter häktade dömdes för vapenbrott 1997, och då fanns kontakter med folk från Borlänge.

- Då minns jag att vi hade hjälp av kollegerna där uppe, säger Thörn. MEN NU HAR POLIS STEFAN THÖRN PLÖTSLIGT  TAPPAT MINNET OCH GLÖMT HANNA UDDs FÖRHÖR

Tre män, däribland en 40-årig hemvärnsman, greps när de höll på att lasta 250 handeldvapen på en gård utanför Växjö. Bland dessa fanns bland annat militära automatvapen och 30 kilo sprängämnen. Två av männen häktades. Ytterligare en man har häktats, som redan skulle ställas inför rätta för grovt vapenbrott i Sandviken inom kort. Polisen misstänker att fallet kommer att förgrena sig till fler ställen i landet.

ANDERS GUSTAFSSON
0243-644 42
anders.gustafsson@borlangetidning.com


Datum: 20011009
Tidning: DT
Sida: 11
Ämne: LOK
Författare: Anders Gustafsson
0243-644 42
Anders.gustafsson@borlangetidning.com



LÄS HANNA UDDS FÖRHÖR NEDAN -  SOM ÅKLAGARE /POLIS I VÄXJÖ HADE TILLGÅNG TILL REDAN DAG 1







http://corruptiosweden.blogspot.se/2013/01/aklagaren-tror-polis-salde-vapen.html

http://corruptiosweden.blogspot.se/2013/01/polisledningen-har-skapat-vapenkulturen.html

Vapenhärvor – Infiltratörer – Polisledningen – Mord – Mörkläggning

 

http://corruptiosweden.blogspot.se/2012/10/vaxjo-polisen-kammarratten-och.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar